Kiemelt bejegyzés

Booking.com

2010. jan. 12.

Velencei Karnevál


Közeleg a Velencei Karnevál ideje. Az idén február 6-14-ig fog tartani. Eszembe jutnak a nyári Velencei emlékeim. 4-5 éve a Rialtói piacon sétáltunk, és az egyik kis bolt ajtaját pont akkor nyitotta a tulajdonos, aki be akart invitálni a boltba. Megálltunk a kirakatnál, ahol szebbnél szebb maszkok voltak, és fényképek híres emberekkel.


Tovább sétáltunk. Visszafelé jövet csak bementünk a pici boltba, mely egyúttal műhelyként is szolgált. A tulajdonosa már dolgozott, ott helyben készítette papírmaséból a maszkokat. Legalább félóráig válogatunk a szebbnél szebb maszkok között, végül a négyet kiválasztottunk. Ebből kettőt ajándéknak szántuk. Gondosan be lett csomagolva, és mindegyikhez kaptunk egy egy szép kiáltású kártyát. Olasz és angol nyelven rövid kis ismertető volt családi vállalkozásról. Bolt neve, címe. A legolcsóbb maszkokat vásároltuk, de a kiszolgálás akkor se lehetett volna figyelmesebb ha a legdrágábbakat vesszük. Felkeltette az érdeklődésemet, és az internet utána néztem, mint az ismertetőből kiderült két testvér által vezetett vállalkozásnak. Van még egy boltjuk, nem messze az egyetemtől. Szeretünk a buszpályaudvarról gyalog sétálni a Rialto felé, és így ez a bolt is útba esik. Nagyobb mint a Rialtói üzlet, itt is a vásárlók szemeláttára készülnek a maszkok.

A bolt neve: La Bottega dei Mascareri. Sergio és Massimo Boldrin 1984 óta készítik évszázados hagyományok alapján a hiteles maszkokat. Megtalálhatók a különböző középkori maszkok: Pantalone, Arlecchini és Zanni, Hold és Nap aranyozással, stb. Minden évben elsétálok ide megnézem legújabb munkájukat. Késztetettem egy pár fényképet is a kirakatról. Tavaly nyáron pont ott volt mind két testvér. Szerkesztek egy linkgyűjteményt, melynek velenceikarneval.lap a neve. Itt megtalálható a testvérpár honlapja, és még sok érdekes és hasznos információ, pl. utazási ajánlatok Velencei Karneválra